Collection: Vinicea

La Vinicea producerer certificerede økologiske naturvine i Ottiglio, i provinsen Alessandria, Piemonte. Dette er et område med bakker af mergel–en kalkholdig type af ler–som siden 2014 er blevet erklæret en del af UNESCOs verdensarv på grund af de fascinerende infernot (underjordiske rum).

Vinmarkerne, der alle er opbundet med guyot-metoden, har deres rødder i netop denne mergel, som giver vinene en vis alvor og en stærk personlighed.

Paolo, der havde studeret økonomi og antropologi, besluttede i 1995, efter sin fars død, at vende tilbage sammen med sin bror for at tage sig af familiens landbrug, grundlagt i 1792, bestående af vinmarker, hasselnøddelunde og agerjord.

I 2010 forlod Paolo firmaet, tog den gamle vinkælder og 7 hektar vinmarker med sig (nu er det 12 hektar) og satte dem straks i omlægning til økologi. Sammen med sin hustru Paola grundlagde han Vinicea.

Valget af først økologisk og derefter naturlig vinproduktion var afgørende – fra vinmarken, hvor der ikke anvendes pesticider eller ukrudtsmidler, til kælderen, hvor vinens naturlige udvikling respekteres.

Der produceres naturvine med en klar ambition om at værne om jorden, naturen og også mennesket, dets traditioner og viden. Målet er at fremstille ærlige vine, der afspejler området, de kommer fra.