Weingut Petri

Weingut Petri begyndte deres vinproduktion i 1661.

I dag er Maximilian Petri den 14. generation, som står for produktionen med sin far Gerd Petri—den 13. generation af familiedynastiet.

 

Petri ligger i Herxheim am Berg i det nordligste og højest beliggende område i Pfalz. Historisk er der hovedsageligt blevet produceret hvidvine—i særdeleshed Riesling—men gennem de sidst 40 år bl.a. grundet forandringer i mikroklimaet, er vinmarkerne blevet beplantet med flere røde druer — især Spätburgunder.

 

Udover at de har nået en kvalitet i deres produktion, der kan sammenlignes med de største tyske rødvine, kan deres bedste Spätburgunder stilmæssigt sammenlignes med top Pinot Noir fra Frankrig. Riesling er dog stadig kongen hos Petri, og han kreere den til perfektion—både som tør, fyldig, sød og en helt tør brut sekt.

 

Alle vine bærer præg af at undergrunden er et tæt lag af sandsten og skifer, hvilket giver vinene en særlig terrior, smuk syre og elegant balance. Disse egenskaber gør også at vinene er meget holdbare og kan lægges i kælderen og udvikle sig i et årti eller flere, især de søde af slagsen.

Se deres udvalg af vine i vores webshop ved at klikke her